Het nieuwe jaar begint bijna en dan is iedereen weer druk in de weer met voornemens. Je kunt er van vinden wat je wilt, maar ik vind het altijd waardevol om even stil te staan bij wat ik komend jaar anders wil gaan doen.

De afgelopen jaren is het op zakelijk en privévlak erg druk geweest. Privé zijn we nog altijd druk met de verbouwing van ons toekomstige droomhuis. Echter, jarenlang verbouwen is zwaar. Als dan ook nog je bedrijf erg goed loopt, is het extra belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf en je gezin te creëren.

Vandaar dat ik afgelopen jaar een belangrijke beslissing voor mezelf en mijn gezin heb gemaakt. In 2019 heeft mijn focus niet zozeer gelegen op meer omzet creëren, maar vooral op minder kilometers maken en de opdrachten eruit pikken waar ik energie van krijg! Ik merkte dat veel van mijn werkzaamheden niet binnen een straal van 30 kilometer lagen en dit resulteerde in vroeg van huis en redelijk laat weer thuis. Los van het feit dat dit energie kost, had het ook impact op het thuisfront. Ik moest mijn dochter erg vroeg naar de opvang brengen en was daardoor gehaast in de ochtend. En als ik dan thuis kwam dan was het eten, nog even snel spelen en dan mocht ze weer richting bed. Kwam ik dan rustig thuis? Nee, vaak was ik dan in mijn hoofd nog met werk bezig en kon ik niet mijn focus écht aan mijn dochter of partner geven.

Ik had dus besloten om vooral nog opdrachten aan te nemen waar ik energie van krijg en waarbij de uitvoering van deze werkzaamheden in de regio lag. Het resultaat: Ik kon rustig opstaan met mijn dochter en haar rond half 9 naar de opvang brengen, om vervolgens rustig door te rijden naar mijn eerste opdracht. Daarnaast kwam ik veel relaxter thuis en kon ik de partner en de moeder zijn die ik graag wil zijn. Het resultaat is dat ik veel minder kilometers heb gemaakt en uiteindelijk een veel hogere omzet heb behaald! Uiteindelijk dus een win-win situatie .

In 2020 wil ik dit verder doortrekken. De werkzaamheden in de regio zijn al uitgebreid, maar wat mij betreft kan dit nog veel meer. Er liggen in mijn regio nog zoveel kansen op het gebied van het vergroten van werkplezier, persoonlijke effectiviteit en mentale weerbaarheid. Mijn missie voor 2020 is nog meer mensen leren om regie te pakken over hun eigen werkplezier.

Zijn voornemens dan onzin? Naar mijn idee niet. Ze geven een richting. Ik ben deze weg ingeslagen in 2019 en ik ga hier mee door!

Ik wens iedereen in mijn netwerk een liefdevol en gezond 2020 waarbij wat mij betreft de focus mag liggen op liever voor jezelf zijn en keuzes maken waar je zelf achter staat.